2008. december 19., péntek

Sajtkrémmel töltött pogácsa

Hozzávalók: 50dkg liszt, 2,5dkg élesztő, 1dl tej, 20 dkg margarin, 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, pici só.
Töltelékhez: 2dl tej, 2 kk. liszt, 2 tojássárgája, 10dkg reszelt trappista sajt, 2-3 dkg füstölt sajt, 15 dkg margarin.
Elkészítés: az élesztőt az 1dl langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd a többi adalékkal összegyúrjuk. A kész tésztát kb. 2 órára a hűtőbe tesszük pihentetni. A hűtőből kivéve 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk, tojássárgájával megkenjük, és reszelt sajtot szórunk rá. Ezután kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Sülés után kettévágjuk, és a köv. töltelékkel megkenjük.
Töltelék elkészítése: A tojások sárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva megfőzzük a besamelt. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, a margarint kihabosítjuk, összekeverjük a kihűlt krémmel, végül belekeverjük a reszelt füstölt sajtot.

Nincsenek megjegyzések: